AF Fotografie AFF 6304

Een Winsol Bos voor iedereen

Bijna 6000 bomen werden afgelopen weekend geplant

Afgelopen zondag 28 november 2021 plantten onze medewerkers samen met de vrijwilligers van Natuurpunt en private bebossingsbedrijf Forest Fwd bijna 6000 bomen en heesters op Domein Doeveren in Zedelgem (West-Vlaanderen). Ook burgemeester Annick Vermeulen en schepen Arnold Naessens van Zedelgem plantten mee. Dit bedrijfsbos van 2 ha groot is publiek toegankelijk en een tastbaar cadeau van Winsol aan de regio. Een plek om te wandelen, fietsen en te genieten in de buitenlucht... Iets wat door de nieuwe COVID-19 golf belangrijker is dan ooit.

AF Fotografie AFF 6306

Actieve familiedag in een groen jasje

Zondagmorgen 28/11/2021 trotseerden een honderdtal Winsol medewerkers regen en wind om samen met hun gezin mee te planten aan het Winsol Bos. We plantten een mix van verschillende soorten inheemse en snelgroeiende loofbomen en heesters, zoals de zomereik, wilde lijsterbes en hazelaars. Zo past het nieuwe stukje groen in de regio en hoeft de aanwezige fauna zoals hagedissen, wespendieven en boommarters zich niet aan te passen.

Het nieuwe duurzame karakter van Winsol

In juli lanceerden we onze nieuwe huistijl en het vernieuwde merkverhaal. Ook de Winsol waarden en purpose werden aangepakt. Voortaan rusten onze handelingen en communicaties op 4 pijlers: veiligheid, comfort, duurzaamheid en innovatie.

Het Winsol Bos behoort onder het stukje ‘duurzaamheid’ en is één van de eerste stappen die we ondernemen om een groenere toekomst te voorzien voor iedereen. Het is iets tastbaars, waar op termijn heel veel mensen van zullen genieten. Niet alleen de buurtbewoners, maar ook bezoekers vanuit andere regio’s die willen wandelen of fietsen.

Het bos maakt deel uit van onze identiteit en zal dan ook verweven worden in onze communicaties en campagnes in de volgende jaren. We denken dan bijvoorbeeld aan acties om bomen te schenken bij elke aankoop in één van onze verkooppunten. Daarnaast kan het binnen enkele jaren ook fungeren als ontmoetingsplek voor Winsol activiteiten in de buitenlucht.

Maar het belangrijkste: het bos is publiek toegankelijk, voor iedereen.

zipscreens winsol zonne-energie SolarFix detail kast en zonnepaneel

We blijven ook de komende jaren investeren binnen het kader ‘duurzaamheid’:

  • Producten op zonne-energie, zoals screens en rolluiken

  • Hoog-isolerende ramen en deuren

  • Slimme bediening via app of producten die geïntegreerd kunnen worden in het bestaande domotica-systeem

  • Investeringen in onze eigen (productie)sites: zonnepanelen, elektrisch wagenpark, laadpalen, etc.

Maar duurzaamheid gaat verder dan puur ecologisch. We willen ook bouwen aan langdurige relaties met onze klanten, partners en onze werknemers.

Andere Nachrichten

Winsol Render SO Cocoon Gelaagde Muren Alle Zwevende Daken

Win­sol turns the world of out­door living upsi­de down with SO! Universe

The possibility of personalising your pergola in the way you want it... That was already an option at Winsol, but we have recently it one step further. A cosy pool house to linger in this summer? A garden office whose doors you can literally close behind you after a long working day? Or how about the new 'peranda' concept? Winsol has it all in its SO! Universe!

Mehr lesen