Winsol MOOV pvc witte schuifraam binnen

Winsol lanceert een screen op zonne-energie en een nieuw schuifraamsysteem

Met een succesvol 2019 achter de rug is Winsol helemaal klaar voor 2020. We zetten het nieuwe jaar sterk in met de lancering van 2 nieuwe producten.

Op 5 en 6 december was het in de showroom van Winsol Zaventem al verzamelen geblazen voor medewerkers en partners die in exclusieve avant-première al konden kennis maken met de C+70 MOOV, een gloednieuw PVC schuifraamsysteem, en de SolarFix, een voorzetscreen op zonne-energie.

Winsol MOOV pvc witte schuifraam binnen detail

Pvc schuiframsysteem: MOOV

De moderne consument houdt van schuiframen: meer natuurlijke lichtinval en dat zonder plaatsverlies door opendraaiende ramen. Maar diezelfde klant heeft natuurlijk strenge eisen op vlak van thermische en akoestische isolatie, alsook op vlak van veiligheid zonder dat hij daarvoor aan gebruiksgemak en comfort wil inboeten.

Met dit nieuw PVC schuifraamsysteem MOOV biedt Winsol zijn klanten een extra optie in het al zeer rijk gevulde gamma. Het combineert uitstekende prestatiekenmerken en comfort, en daarmee is het makkelijk scoren in de verkoop.

Uitstekende prestatiekenmerken

Net zoals onze andere ramen beschikt de MOOV ook over uitstekende prestatiekenmerken op het gebied van isolatie en veiligheid.

  • EDPM rubber afdichting rondom rond in plaats van borstelafdichting met superieure wind-, water- en luchtdichtheid en verbeterde akoestische isolatie

  • Uitstekende thermische isolatie met lage Uf- & Uw-waarden (EPB en BEN-conform)

  • RC2 & SKG2 inbraakwerend

Extra comfort

Een parallel schuifsysteem laat de bewegende vleugel zonder weerstand of wrijving wegschuiven van het kaderprofiel. Je draait simpelweg de kruk naar boven en zonder verdere manoeuvres zoals duwen of heffen glijdt het raam open. De bediening van dit raam is dus bijzonder vlot.

Afmetingen

De MOOV is een bijzonder robuust systeem dat dus ook grote afmetingen kan dragen. Het is geschikt voor dubbele en triple beglazing tot 46 mm.

  • Inbouwdiepte kaderprofiel: 150 mm

  • Profieldiepte vleugel: 74 mm

  • Breed toepassingsgebied: van kleine schuiframen (bv. keukentoepassingen) tot grote schuifdeuren

  • Maximale afmetingen bij gelijke vleugelbreedtes en dubbele beglazing: 4 x 2.5 meter

  • Maximaal vleugelgewicht: 200 kg

Extra aandacht voor veiligheid

Bij Winsol gaan we graag een stapje verder, zeker als het gaat over de veiligheid van onze klanten. De MOOV is dan ook uitgerust met veiligheidsbeslag en afsluitingen op de 4 zijden van de openschuivende vleugel en beantwoordt daarmee aan de RC2 & SKG2-klasse. In combinatie met gelaagd of gehard veiligheidsglas zorgt dit voor extra bescherming tegen inbraak.

Esthetiek

Naast de standaard duorail uitvoering is de MOOV eveneens beschikbaar in de View variant die een uiterst slank en elegant vleugelprofiel gebruikt voor het vaste vleugelgedeelte
Het onderste profiel kan deels in de vloer ingewerkt worden
Beschikbaar in een uitgebreid kleurenaanbod: in de massa gekleurd, met folie bekleed of in alle RAL lak-uitvoeringen

Winsol SolarFix screen op zonne-energie Afwerking Colour

SolarFix: hightech design

Afgelopen jaar sleepte Winsol met het unieke design van de Pergola SO! nog de prestigieuze Red Dot Award in de wacht. Met de lancering van de SolarFix collectie (voorzetscreens op zonne-energie) brengt het bedrijf opnieuw zonweringsproducten op de markt die vormgeving en gebruiksgemak combineren.

De twee (jawel, twee) fotovoltaïsche paneeltjes worden discreet ingewerkt in de onderste lijst van de voorzetkast. Deze kast met diepte van 9 of 11 cm past bovendien netjes in de dagmaat van het raam, zodat er geen storende elementen op de gevel zichtbaar zijn.

Makkelijke en snelle installatie

De SolarFix screens werken exclusief op zonne-energie. Dat betekent dat er geen verbinding gemaakt moet worden met het elektriciteitsnet. De installatie verloopt dus zonder breekwerken en is dus sneller afgewerkt. De eindklant of bouwheer hoeft zelfs niet aanwezig te zijn tijdens de plaatsing, want er is geen toegang tot de binnenruimte van de woning nodig.

Krachtige batterij met ultra-lange levensduur

De werking van de SolarFix is simpel: de 2 fotovoltaïsche cellen laden een batterij op die op zijn beurt de motor bedient. Omdat we bij Winsol van kwaliteit en duurzaamheid ons stokpaardje maken, zorgden we voor een zeer krachtige 4 Ah batterij met een zeer lange levensduur. De motor blijft dus werken, ook bij zeer lange periodes zonder zonlicht.

Andere Nachrichten

Winsol Render SO Cocoon Gelaagde Muren Alle Zwevende Daken

Win­sol turns the world of out­door living upsi­de down with SO! Universe

The possibility of personalising your pergola in the way you want it... That was already an option at Winsol, but we have recently it one step further. A cosy pool house to linger in this summer? A garden office whose doors you can literally close behind you after a long working day? Or how about the new 'peranda' concept? Winsol has it all in its SO! Universe!

Mehr lesen